onsdag 20. januar 2010

…en dråpe i havet?…

sverreinnfall

…morgensol på fjellet…og kveldstanker fra sofaen….familieråd i går…vi lurer på hva vi kan gjøre for de som lider på Haiti….joda..vi kan sende penger…og det skal vi gjøre..men vi merker det egentlig ikke…ingen av oss merker om vi gir noen hundrelapper rett fra konto…tenkte…hva kan hver enkelt av oss gjøre som kan  utgjøre en forskjell..det meste er en dråpe i havet..men uten dråpene..intet hav….

..hva kan vi unnvære?…kom vi fram til..hvordan kan vi avstå fra noe..og heller gi ….ikke så lett å tenke lure tanker her…mor i huset som er en badenymfe av rang..og tapper i fullt badekar både 4 og 5 ganger i uka…fant ut at hun heller dusjer en del uker framover..koster halvparten så mye…en av jentene fant ut at hun kanskje kunne la være å kjøpe kakao hver dag på skolen …vi snakker ikke om at vi må “lide” fordi andre lider..men kanskje kan vi unnvære noe av det vi ser på som en selvfølge en stund..og så samler vi trådene om noen uker..og gir penger ….som vi på en måte har spart ved å unnvære noe….

…vi satser også på “tøm fryseren og lag middag av det du har-uke”….har funnet utrolig mye bra mat der nede i dypfryseren….så har vi fått gjort oss sjøl en tjeneste..

..noen gode ideér der ute…hva kan vi gjøre som merkes og som gjør at vi reflekterer over eget forbruk..og samtidig tenker over hva vi i vår rikdom kan gi….

..flott med innspill..synes miamor…

9 kommentarer:

sigrid sa...

Veldig bra...
Viktige tankar...
Enig!

Anonym sa...

Flotte tankar, og bra initiativ. Noko å lære for alle her....

Mors værelse sa...

Du tenker kloke tanker du... Og selv om vi ikke lider ved å unnvære ting du nevner,så tenker du jo over hvorfor du dusjer...

Skal prøve å tenke noen kloke tanker her i huset og...:))

Mariann

Ramme alvor sa...

Ja det er sant, me merkar det ikkje om me gjev...lurt å snu litt på tinga..slik at ein også ser kva ein faktisk har:

Du fekk med deg at du vart utfordra?

Klem!

Marie sa...

Det er viktig å bidra i katastrofetider.
Fine tankar du deler her.

Eg for min del synest det er fint mad fast givarteneste, det er mange som treng hjelp også utanom dei store katastrofene som møter oss i tv-ruta. Tiende blir det ikkje, men eg likar bøna som blir bedt etter ofringa i kyrkja, "av ditt eige gjev vi deg attende..." osb

Klem Marie

Anne sa...

Viktig viktig viktig, bare så synd at det må store katastrofer til for at vi skal våkne opp litt innimellom.
Det er noe godt i oss alle mennesker du vet, det gjelder bare å bruke alle sine egenskaper på en god måte der en er, og der en virkelig kan utrette noe.

Hadde en prat med sønnen i går, han kom hjem i gårkveld, åpna kjøleskapdøra og grein å nasen over at vi ikke hadde noe `godt`?? ????æpåZXCZBG ja, og da hadde jeg faktisk handla dagen før, DA du måtte en bare få noen refleksjoner servert.

Men på den øya, vi kan nok ikke sette oss inn i hva som skjer der... En av våre kirurger har snart vært der en uke, og det er skumle tider ja, men mannen er en skikkelig hardhaus, flink som få, så han skal vi ta vare på når han kommer hjem igjen.

Annemora.

Eirin sa...

For noen gode flotte tanker, min venn. Så fint å ta ungene med i slike vurderinger. Til ettertanke.
God klem fra meg.

Ståle sa...

Ord til ettertanke det der Marit. Man kan jo ikke unngå og bli berørt av det som skjer. Det er INGEN i Norge som ikke har mulighet til å gi. Kanskje tenker man at jeg har så lite. Men 20 kr.- har du råd til. Kanskje du tenker at da kan man heller la være. Hvis alle voksne i Norge ga 20 kr hver. det blir ca 60 mill det. Kommer et stykke på vei da. Lykke til....

Kristin sa...

Viktige tanker, Marit! Dette skal vi også gjennomføre her i heimen. Lurt å se på hva hver enkelt kan bidra med og tenke gjennom vanene våre. Og bra med en oppsummering til slutt som bidrar.