lørdag 20. desember 2008

Sauer er ålreite dyr..

 

...av frykt for å skake opp sarte sjeler her inne....viser jeg ikke før og etter-bilder av smalahove jeg fortærte på smalahovefest i går kveld....kunne jo fått skylda for å ha forstyrra førjulsfreden i de tuusen hjem ( ja da..jeg ser på telleren min at det ikke akkurat er tusenvis her inne hver dag..men slikt sprer seg fort...)  ..og det vil jeg ikke ha på meg nå før jul..skal jo ha litt julefred i sjela jeg og  ...

..men at den blunka til meg der den lå på tallerkenen min..er det vel ikke tvil om...

..tenkte kanskje dette utsnittet fra et  fredfulle hjertet ...var litt mindre oppskakende ...( sannheten er at kameraet er på verksted fordi "noen" har sølt neglelakkfjerner på det..og batteriluka kan sies å ha "smeltet" på en måte, så derfor mangel på gode smalahovebilder... )

DSCN0528

...men at sauer både er ålreit og har fortjente sin plass i julbudskapet...kommer ikke som noen overraskelse på meg etter å ha debutert i " de smale hoders selskap "....dette smakte fortreffelig....

..."never trust a skinny cook."..som det sto i invitasjonen....

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi, jeg har aldri spist smalahoved, men har tilberedt det noen ganger på jobb, de er ganske så stygge når de ligger og titter på deg i kjelen..

Fjordheim sa...

Har smakt på kjøtt fra hodet. Mor brukte å salte det å ha det sammen med komle. Det var godt.
Kokte oksetunge her om dagen. Men tok ikke sjansen på å legge ut bilder av det.
Ha ei god helg :)

Anna Lisa`s hjerteblogg sa...

Eg har spist smalahove veldig ofte. På Island. Syns dei er gode med rabbestappe til eg. Men dei er laga litt annerledes der enn her. På Island smaka dei betre,og er ikkje røykte.

Fint hjerte :)
Ønska deg ei fin helg min venn. Håpa alt står bra til.
Klem

Anemone sa...

Å du di tollskrokk, du et no itj sauhau væll???? nei, da sværge vi hell ja te ækt trøndersodd si no æ ja... Men du, og du som jeg har kost meg nedover her :-))) dette ble en flott og morsom formiddagsmatpause ja. Og Marit!!! tusen takk for søt pakke i posten som ventet meg når jeg kom hjem fra jobb i går. Overaskende og gledelig gitt..., men hva når tilstanden er litt annenledes...., når både kjørringa og stua ser ut som et takras (eller et smalahau :-))??? Da er jammen gode råd dyre du...

Håper hele familien din nå er på føttene, skikkelig i form og kvitt alle virus. ha en trivleig lørdag da kjære venn. Du er nå bare toppen du ja :-))

~♥~ Monica S sa...

mmmm smalahove er godt.. jeg var også på en smalahove fest i Bergen en gang.. noe av det morsomste jeg har vært med på :-) med tanke på måltid! :-) hehe

Vi skulle på by'n etterpå, og var nokså mett og sløv etter det herlige måltidet!!

Monica

Ramme alvor sa...

Smalahovefest ja, augene er no ein ting, det eg slit med er tunga, der den ligg slapp og daud...og tanken på å ete noko andre har hatt i munnen gjer meg heilt mo i knedna. Då me var små (dette for å sprengje all form for koseleg julastemning :) hadde me ungane i oppgåve å svi desse smalahovene. Ja alt hår og bust måtte bort...stort bål, svære pinnar, nesten som staur og gode slirakniva...de får bruka fantsien på resten ..:)
Men kjekt var det og godt er det..men likavel ein heilt uforståeleg matskikk.

Ha ein framifrå laurdag! og håpar kameraet ditt snart er i full vigør att :)

Britt

Tone sa...

:) Det er jammen lenge sidan sist eg smakte den retten.
Då eg var barn var eit av årets høgdepunkt når vi skulle svi sauahåve.

Då kom det ein stor sekk med avkappa hovud. Vi fyra opp bål på stranda, skar til pinnar som vi kjørde inn i eine naseboret på dette ein smule fuktige hovudet, og så var det å svi det jevnt og fint og passe over bålet.

:) det nyttar ikkje å vere skånsom når du ikkje modererer kommentarfeltet, Miamor ;)

Petunia sa...

Smalahove er godt det og jeg spiser det meste bortsett fra øyet. Jeg klarer ikke se at noen spiser øyet heller...grøsse.
Har vært på noen smalahove fester og det er mye latter og kos rundt de bordene:)

GundaM sa...

å si jeg følte med deg igår da jeg fikk melding om at du var på tur til smalahau fæsst...

Hadde nok blitt masse vin og øl på meg tenker ejg ;)

Så synd med kamera da....

HUsk solsnuhelg!!!

Ramme alvor sa...

Ja..han er vel snart utlærd no :) No skal me finna oss ein film so me kan siga ner i sofaen...uff nei, ikkje so lett å siga ner i den sofaen, tykkjer å hugsa me kjøpte ein litt hard ein so ein ikkje skulle siga so mykje og lika da...framfø fjernsynet...:) I dag sig eg nok likevel :) vart du ferdig med alt i dag? Trent litt og? her skal alt slikt skje 5 januar...pfff.

God natt..
Britt

Min verden sa...

Sauer er ålreite dyr ja, bare de ikke ligger på tallerkenen og ser på en! Takk for at du ikke tok med deg og heller valgte et hjerte. Myyye bedre. God søndag. Hanne

Kort og Søm sa...

Hei, må bare takke for at du gjorde meg oppmerksom på Sarah Mclachlan igjen.. :o)
Jeg har nå kjøpt meg flere av sangene på i:Tunes og fått inn på i:pod`en min! "er kjempe fornøyd"

Ha en fin dag :o)