mandag 29. september 2008

For hvor din skatt er....

 

DSC_0210

...for hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være..

Dagens sitat er hentet fra boka som er full av slik livsvisdom-Bibelen.

Har berika meg sånn dere venner her inne på bloggen.. er så takknemlig for det!!

Samtidig kjenner jeg at jeg må passe litt på hvor stor fokus dette får for meg i forhold til andre ting som livet byr på av utfordringer, gleder, familie,venner...ALT som livet rommer. Ønsker at bloggen skal være glede, inspirasjon, og utfordring...Å få meg til å strekke meg som den jeg er...skjønner?? Men kan ikke LEVE livet gjennom bloggen...

Balansekunstnere blir vi i å få ting til å stå i forhold til hverandre..men må minne meg på dette sjøl....Husk at hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være.....

Syns  sitatet på headinga på den flotte bloggen til Garden Angel også er livsvisdom som må gripes med HJERTE...sjekk bloggen ;)

 

søndag 28. september 2008

Sjåpping på Moi

 

Må bare fortelle dere om ei trivelig stund jeg hadde hos Tone, som driver butikken  Den Franske Landstil  på Moi i Rogaland. Nesten på grensa til Agder dette. Skulle inn på en Shell-stasjon fordi bilen min var tørst på diesel. Masse trailere utenfor, men oi...hva er det som ligger gjemt bak den laaange traileren der??? DEN flotte butikken med ei utrolig trivelig Tone bak disken!!

Takk for kaffen og ei trivelig stund ! Hun driver nettbutikk også denne dama, www.landstil.com. Blogg har de også!!

DSC_0163

Har pynta solsikka mi litt jeg da, med prisme fra denne flotte dama, og romantisk merkelapp kjøpt på Moi, bak traileren!!!

DSC_0162

JA, jeg vet det er litt tidlig...men kjøpte denne boka for inspirasjon!!! Anbefales!!! Her er det mye å hente! Deilig blanding av rått og romantisk! Passer dere vel godt kjenner jeg dere rett!!!

lørdag 27. september 2008

Tårer i vakkert landskap

 

Har kjørt langs Jæren for første gang, og ble så rørt over det vakre, stemningsfulle landskapet at jeg felte noen " wow---så utrolig vakkert skaperverket er"-tårer!  Hadde ikke kamera, men nesten gang skal det bli mange stopp og masse bilder.... Fant solsikkene mine hjemme, som er en erstatning...bare annerledes!! Måtte ta inn den ene som hadde brukket i vinden. venter på at de skal blomstre i all sin prakt!

 

 DSC_0158

 

DSC_0160

God Helg og Carpe Diem alle dere bloggvenner ; )

 

onsdag 24. september 2008

Seint på sommern

Æ e i fart og livet løper litt løpsk...denne visa er til min beste venn!!

sensommer

Men viss du vil ha mæ når hverdagen kommer,
å se mæ i vårlys når høsten e hær.
Så e æ din både vinter og sommer.
Og hardt ska æ hold dæ når natta e nær.

-Halvdan Sivertsen

Litt for personlig for noen kanskje...men æ vil blogg om det æ villllll!!!!!!

Flere der ute og som villll det ???
  .

Shell..


Har shellkort, men disse nydlige skjellene fant jeg i ei lita vik på Moster på VAKRE Bømlo i dag. Er på farten skjønner dere;)

mandag 22. september 2008

Bestemorsarv

En Bestemorsarv kan være så mangt....

Bestemora  mi som bodde bak denne vakre døra, døde da jeg var lita. Husker best fra barndommen min at bestemor sang denne sangen, og tenker på henne hver gang jeg hører den.. Gode minner...vakre minner

DSC_0070

Å leva det er å elska


Å leva det er å elska
det beste di sjel fekk nå,
å leva det er i arbeid
mot rikare mål å trå.


Å leva det er i livet
å finna det største verd,
å leva det er å vinna
til sanning i all si ferd.


Å leva det er å leggja 
all urett og lygn i grav,
å leva det er som havet 
å spegla ein himmel av.

 

Songen er skriven av  Anders Vassbotn frå Volda. Han skreiv songen truleg i 1893.

fredag 19. september 2008

Svamp...nam nam

 

Nei..det hørtes ikke godt ut....men svenskene har dette ordet for sopp, som er skogens gull!!  Soppsuppe til middag i dag, med fersk kantarell..Mmmmmm!!!! Tomatsuppe til de litt mer kresne da....

  DSC_0932

DSC_0934

Blomstene som jeg fikk som takk for hjelpen etter servering i konfirmasjon forrige søndag.(snart 2 uker siden), står like fine ; ) Hva heter disse fine rose/fresailignende skjønne blomstene da? Noen med grønne fingre er det iallefall der ute..det vet jeg...

 

onsdag 17. september 2008

Aldri for gammel.....

 

Minstemann på 7 år følger i storesøstrenes fotspor og har begynt å spille fiolin!!  Det er som regel Miamormannen som har øvd sammen med vårt vesle fiolingenì, som selvfølgelig skal bli en ny Wolfgang!! (Plagge eller Mozart...)   Denne uka er Miamormannen på telttur i Kongens klær, og jeg må derfor belage meg på å være både mor og far noen dager...Det vil si...dekke på frokostbordet....vekke barn og andre sysler som min gode og omsorgsfulle A-menneskemann vanligvis tar seg av... Herunder også fiolinøving med min eneste sønn!!

Aldri for sent å lære tenkte jeg i dag, og sannelig kan jeg nå spille...les GNUKKE i vei på både A;G;D OG E på strengen....

DSC_0907

Drømmer nå om karriere i Harmonien ( symfoniorkester ) her i Bergen..det er aldri for sent., men kan vel med fordel vente litt..og som Kong Harald sa da Sonja påpekte at han burde lære seg fransk..Det er aldri for sent..sa hun..Da kan jeg vel utsette det litt  til da...svarte Kongen muntert ; )

Kongelig varm sjokolade servert i bestemors gamle mugge, ble servert sammen med kveldsmaten i kveld...Da er definitivt høsten her....Sitter her med sjokoladebart og koser meg...

 

DSC_0920

mandag 15. september 2008

We`ll meet again, don`t know where....

vintage girls 

Takk for trivelig bloggtreff damer....dere er flotte!!!

Vertinne Ida ser der her på strandhogg søndag sammen med Gunda, Anemone og Marie. Jeg og Petunia måtte ta oss av litt andre ting den dagen, men koste oss tidligere i helgen med gjengen med stor J!!!  Ser jo GRÅDIG opplagte ut etter Blogghelg!!!! Scheeedig ty du itj det, Anemone????

Hverdag igjen i dag, men med snuten satt sørover mot Stord og Bømlo, var det duket for en aldri så liten gallerirunde...

Bildene er så som så..men opplevelsen var STOR!!

Galleri Giga på Stord var øyesnop og sjelehvile.....

DSC00623

Utdrag fra Rolf Monsens " TRE SCENER"

DSC00626

Heller dårlig gjengivelse dette da..men en kunstner fra Etne som jeg ikke husker navnet på....beklager, men her var jo favorittmaterialet mitt i bruk..papir og trykking..nydlig LIVE!! Ta dere en tur....

DSC00622

Og så rett over veien...Fem høns..eller var det Fem høner????

Ja..ja..ikke så nøye kanskje, men finfin butikk med både pynt og klær oog litt brukt, som disse trivelige nostalgiske kakeboksene...Begynte NESTE å fabulere om julebaksten..men FY::FY, det er ALTFOR tidlig!! Jula hører Desember til ble vi enige om i helga....

onsdag 10. september 2008

Er det noen kartkursholdere der ute???

kartbilde

Etter utallige turer ut i det fri og med evnen til å havne utenfor kartet ( er det mulig???) er jeg i ferd med å skrive kontaktannonse...Ja, det er kartkursholder jeg etterlyser ja..ikke noe annet!!

Istedet for å sitte på hotellrommet i utkanten av Asker i ettermiddag..fikk jeg den supre ideèn å dra på joggetur...Kart utdelt av velvillig ung herremann i resepsjonen..Kyststien hørtes lovende ut...etter først å ha snudd kartet på hodet et par ganger...sikta jeg inn på det som måtte være riktig posisjon,,,men neida...måtte snu etter noen hundre meter..Kiwi-butikken som skulle vært der må ha flytta....!! Med full ABBA--guffe på ørene gikk det i raskt tempo motsatt retning...prøvde å snu kartet i flere retninger..., men unnskyld hvor mange muligheter fins det da...nord, sør...øst, vest!!  Karrieren i speideren varte bare i ett år, så jeg rakk ikke kart og kompass opplæringa!

Fant endelig merking av sti  og  jogga  optimistisk avgårde, og etter langt om lenge og etter utallige superskjønne sveitserhus av denne typen..

gamle trehus

Tenkte jeg det var på tide å spørre en hyggelig epleplukkende dame , med et aldeles fortryllende hus om hvor på kartet jeg befant meg...Så henne ikke inn i øynene da, som en god samtalepartner skal gjøre..hadde mer enn nok med å sjekke hennes flotte hus over hekken.. Nyskjerrighet gjør kreativ er mitt motto!!

DU ER IKKE PÅ DETTE KARTET..DU ER LAANGT UTENFOR...  He..he..hva annet kan man vente da når  jeg ikke har et eneste vekttall ( Det heter vel ikke det lengre heller.!!) i kartlesing..
Så kjenner du noen der ute som vil ta jobben med å hjelpe meg med å lære hva som er opp og ned på et kart, så kan vi diskutere honoraret!!

Fin tur allikevel i regnværet i Asker...

tirsdag 9. september 2008

Bondeanger???

DSC00464

Lot denne "adventsstaken" bli igjen bak et naust på Sunnmøre etter strandhogg der en vakker sommerdag!!  Nå angrer jeg litt...Er klar over at det bare hadde vært plass til tre lys da, men...er det så nøye da??? Eller knapt to kanskje...men til kubbelys ute en vakker sensommerkveld??

DSC00467

Denne "ramma" ble også liggende igjen...... Plass til bilder av nesten hele familien her ja.....

DSC00489

Men sånn kan det gå....har minner og bilderå leve på til neste sommer...

søndag 7. september 2008

Lampefeber...

 

Har fått utfordring fra Moa om å vise lampa jeg er mest glad i! Er nok ikke så fryktelig mange lamper i huset vårt, så jeg tror denne lampa fra Åhlens må bli vinneren! Har "pønta" litt på den da.....

DSC_0886 DSC_0895

Her ser dere både selve lampa og utdrag av det som er mekka sjøl! Drivved selvfølgelig og så et gammelt kort med reklame for Freia. Funnet blant gamle brev og diverse skatter som pappa hadde tatt vare på.

Sender utfordringen videre til der som kjenner dere "kallet"!

Med ønske om ei riktig fin uke til dere alle!!!

lørdag 6. september 2008

Lilladilla...og ramme alvor..

DSC_0879

Ferdighekla skjerf. Klar til høstantrekket!! Heklinga er en ting...stopping av tråder en annen.. Har også en variant i hvitt..

DSC_0877

Tror niesene mine har fått skjerf som julegave to år på rad, så blir nok brukt av oss jentene i huset disse ..

Rammene i huset har fått seg en dæsj med sølvspray. Her på ei ramme kjøpt hos Container girl tidligere i vår.. Mye gratisreklame for deg på bloggen min denne sensommeren ja, Gunda... He..he...sender regning i posten jeg...

DSC_0871

Hadde vel sett for meg at sprayflaska med sølvfarge fra MEKK skulle tilfredsstille "driftige damer" som meg, men etter knapt 3 rammer var det BOMMELI slutt, som vi sier her i huset...

Kjenner ei som klarte å spraye en hel kommode og ei ramme med samme mengde...hihi...Her kan det være snakk om UNDER på samme måte som fem små fisker og to små brød.....ikke sant, Marit....

fredag 5. september 2008

Høstforberedelser

Et lager med stearinlys trengs for å gå koslige høstkvelder i møte...men syns fyrstikkeskene er litt kjedlige, så i dag fant jeg ut hva firmabrosjyrene jeg har liggende kan brukes til...( ikke si noe til salgssjefen...)

DSC_0860

Tysk firma med historie helt tilbake til 1818, så brosjyrene er preget av det, og passa godt til å ha på litt store fyrstikkesker...

Ha ei trivelig septemberhelg ..

torsdag 4. september 2008

Håndarbeid og glis....

På mobilen:

Miamormannen:  Hei. jeg er på vei hjem. Noe jeg skal handle, eller har vi alt vi trenger?
Miamor:  Ja, kjøp yoghurt og melk, ellers har vi alt!
Miamormannen:  Hva holder du på med da??
Miamor:  Akkurat nå har jeg demontert sofaen og de to stolene og tar av stoffet for å bruke det som mal når jeg skal trekke den om...
Miamormannen: ...........???? ( Helt stille)
Miamor: Ja...
Fremdeles helt stille fra Miamormannen
Miamor: Slapp av, sitter bare å syr litt på sofaen for å skjule hvor slitt den egentlig er på kantene..

Har lyst på ny sofa, men syns det er så forgæli å kaste denne fine sofaen! Er så tidløs i stilen, men kunne tenkt meg å trekke den opp, men det koster vel mer enn ny sofa!!
Har jo alltid lyst til å prøve sjøl jeg da, og får blod på tann når andre her inne trekker om stoler, men tør liksom ikke helt
Ser jo såååslitt ut her da, denne stolen, men sofaen er ikke like slitt!!

 DSC_0857

DSC_0859

Her ser dere sofaen som den er!! Skulle gjerne trukket dem om i brunt kanskje, eller beige...

DSC_0719

Her er storejenta mi, som to ganger i dag har fått høre at hun ligner på en Disney-prinsesse!!! Av to ulike personer... Koslig det da!!  Neida, det er ikke hennes bil, men matcha nesten med kjolen der den sto i Klostergarasjen!! Disneyprinsen som sikkert eide bilen, så vi ingenting til.....

Legg merke til den lille røde veska hennes... Den hadde jeg på slutten av 60-tallet da jeg gikk på søndagsskolen. Til stjernekortene mine for godt oppmøte....

Eller var det fisker tro...

onsdag 3. september 2008

Lyckliga gatan???

 

Har lenge vært litt anti dette merket jeg da.... 

Men må visst trekke skepsisen litt etter å ha sett de brune og grå tonene i vinterkolleksjonen deres! Bærre lækkert ....

 greengate 1

greengate2

Så selv gamle damer kan ombestemme seg...he.he.. Men så var det jo en herlig kombinasjon av nytt og gammelt  hånd i hånd dette da...akkurat sånn som jeg liker det  :) Utfordringa er jo å ikke bli firkanta og rigide når vi blir voksne, men være åpen for nye tanker.....Lyckliga gatan har kanskje fått nye hus som jeg ikke har sett før???

tirsdag 2. september 2008

Hvis veggene kunne snakke....

En liten bukett med bilder fra en plass som har betydd mye for meg...

HPIM0815 
Gammel årgang dette...

HPIM0814

Mye historie i veggene her fra laang tid tilbake..

HPIM0818

Finstua...som skjelden ble brukt

HPIM0820

To innlegg på en dag?? Sånn er det når man er forkjøla og ikke gidder å gjøre andre ting...

Bank..bank...

 

Har møtt min overmann når det gjelder  kjærlighet til dører! Har begynt å lese bøkene til Anthony Horowitz om brødrene Diamond. Ungdomsbøker dette egentlig, men siden jeg er så ung til sinns...he.he.... så går det unna!!  Herlig humor. Faren til brødrene Diamond er dørselger, og besatt avdører! Har kalt døtrene sine Dora og Doreen, og har  ikke mindre enn 5 dører inn til soverommet i huset sitt...fordi han elsker dører...

Er mest glad i GAMLE dører jeg da...

Fant et par deilige eksemplar på siden til Enon Hall ...Ta en titt ..

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eller her

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har en mistanke om at jeg treffer flere dørelskere her i blogglandia, tror jammen jeg har møtt et par stykker ja...

mandag 1. september 2008

Wannabe broblogger

 

Har ikke helt satt meg inn i "Broer som binder", men ble fasciner av denne dama sitt innlegg i dag.

Kom på at jeg drev å knipsa gamle bruer da jeg var på telttur  i Haugsdalen, så her kommer et knippe..  DSC00941

 DSC_0800

Ikke fullt så frodig som denne dama sine brobilder, men har dog sin sjarm......